veerboot Turku

kaart

Ophalen prijsopgave

Turku Routes

Ferry haven Turku

Boek uw ferry overtocht naar Turku in Finland vanuit de haven van Mariehamn en Langnas op de Aland Eilanden en Stockholm in Zweden met de veerbootmaatschappij Viking Line en Tallink Silja Line op AFerry.

De ferry haven van Turku (in het Zweeds: Åbo) ligt in het zuidwesten van Finland aan de Oostzee aan de monding van de rivier de Aura. Eeuwenlang heeft Turku een grote rol gespeeld in de handel tussen Finland en de rest van Europa en groeide zo uit tot een van de belangrijkste havens in Finland.

De haven van Turku werd gesticht bij een natuurlijke handelspost aan de monding van de rivier de Aura en heeft een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van deze Finse stad. Meer dan 4 miljoen passagiers passeren jaarlijks de ferry haven van Turku, op weg naar Stockholm in Zweden of de Åland Eilanden.

Turku is de oudste en op vier na grootste stad van Finland. Turku was tot 1912 de hoofdstad van Finland en heeft door de eeuwen heen altijd een belangrijke rol gespeeld in de Finse geschiedenis. De stad werd in 1827 volledig verwoest door een grote brand, maar werd herbouwd in classicistische stijl door de architect Carl Engel.

Turku is een veelzijdige stad waar geschiedenis en cultuur hand in hand gaat met een trendy levensstijl. De rivier Aura is een van de attracties van de stad. Langs de rivier staan alle belangrijke gebouwen zoals het Stadsmuseum, het kasteel daterend uit 1280, de kathedraal gebouwd in 1300, het Finse Biologische Museum en kunstkunstgalerieën.

Tijdens de zomermaanden worden er verschillende muziekfestivals georganiseerd in Turku.

Turku biedt een grote verscheidenheid aan restaurants and accommodatie om in ieders behoefte te voorzien en wordt beschouwd als de toegangspoort tot de Aland Eilanden en andere Finse steden.

Speciale aanbieding

  • veerboot Turku
  • veerboot Turku
  • veerboot Turku

Ferry haven Turku faciliteitenDe ferry haven van Turku ligt op slechts 3 km van het stadscentrum en biedt verschillende faciliteiten zoals een informatie kiosk, geldautomaat en wisselkantoor, winkeltjes, openbare toiletten, restaurant en bar, taxistandplaats en videotoezicht.

De ferry haven van Turku biedt ook de mindervaliden passagiers alle benodigde faciliteiten, zoals liften en invalidentoiletten. Op aanvraag zijn rolstoelen beschikbaar. Passagiers met speciale behoeften of die assistentie nodig hebben bij het inschepen worden verzocht dit bij boeking aan te geven.

Nabij de terminal in de ferry haven van Turku is parkeergelegenheid voor zowel lang als kort parkeren.

Ferry haven Turku routebeschrijvingPer Auto
Turku heeft een goede verbinding met het Finse wegen- en spoorwegennetwerk. Het wegennet rond de haven van Turku naar Helsinki is sterk verbeterd nu dat de nieuwe weg Helsingintie tot aan de haven doorloopt. Turku is een vitaal onderdeel van het wegenproject E18 dat Scandinavië via Finland met het gebied rond St. Petersburg verbindt.

Per Bus
De busterminal ligt op ong. 120 meter van de ferry haven van Turku. Er vertrekt elke 15 min. een lokale bus (nr. 1) naar de stad Turku zelf.

Per Trein
Op ongeveer 100 meter van de ferry terminal ligt het treinstation. Hiervandaan vertrekken geregeld treinen naar verschillende bestemmingen in Finland.

Vraag vandaag nog online de prijs op voor uw Turku ferry overtocht en boek uw ferry tickets op AFerry.

Turku Kaart

Bekijk map

Havenadres

Tallink Silja

Turku Ferry Port, Linnankatu 91, Turku, 20100, Finland

Viking Line

Viking Line terminal, 1. Linja, Linnansatama, FIN-20100, Finland

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen