veerboot Sardinie

kaart

Ophalen prijsopgave

Sardinië

Sardinië is het op een na grootste eiland in de Middellandse Zee en een autonome regio binnen Italië. Het wordt van het eiland Corsica gescheiden door de Straat van Bonifacio. Sardinië ligt slechts 12 km ten zuiden van Corsica.

Speciale aanbieding

Laatste prijzen

Traject prijs Details tarief
Livorno - Olbia
(Grimaldi Lines)
€ 51,17
  • Geboekt: dinsdag 3 september 2019
  • Reizen: zaterdag 28 september 2019 - zaterdag 26 oktober 2019
  • Auto + 2
Genua - Olbia
(Moby Lines)
€ 285,59
  • Geboekt: woensdag 28 augustus 2019
  • Reizen: zaterdag 5 oktober 2019 (Enkele reis)
  • Auto + 1
Civitavecchia - Olbia
(Tirrenia di Navigazione)
€ 136,26
  • Geboekt: zondag 1 september 2019
  • Reizen: dinsdag 1 oktober 2019 (Enkele reis)
  • 2 volwassene(n) (Voetpassagier)

Veerboot routes naar Sardinie

Het ligt ten westen van het vasteland van Italië en wordt omringd door de Tyrrhenische Zee in het Oosten en de Sardinische Zee in het Westen. Italië ligt op 188 km en Noord-Afrika op 178 km. Cagliari in het zuiden van Sardinië is al sinds de Romeinse tijd de hoofdstad van het eiland. Vanaf de oude haven leidt een labyrinth van steegjes u de stad in.

U vindt in Cagliari Romeinse overblijfselen (onder meer een amfitheater), een prachtige kathedraal en een archeologisch museum. Andere belangrijke steden zijn Sassari, Nuoro, Olbia en Oristano. De belangrijkste havens zijn Porto Torres, Olbia, Golfo Aranci, Arbatax, Porto Foxi en Cagliari.

Tot voor kort bouwden de inwoners van Sardinië zelf weinig dorpen langs de kust uit angst voor de voortdurende overzeese aanvallen van plunderaars. De belangrijkste dorpen werden gebouwd tijdens de Romeinse overheersing en vóór de Phoenicisch-Punische overheersing. Pas halverwege de vorige eeuw, na de ontdekking van het toerisme dat aan het eind van de jaren 50 begon, zag men in hoe belangrijk de zee en de kust is. Eveneens heeft de ontwikkeling van bepaalde economische sectoren zoals de visserij en overzees vervoer hieraan bijgdragen.

Sardinië kent een aangenaam klimaat met zachte natte winters en droge, vaak zeer warme zomers. De sirocco-wind zorgt in de zomer in het zuiden voor extra hitte. De mistral zorgt dan voor verkoeling.

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen