veerboot Rotterdam Europoort

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Rotterdam Europoort Routes

Speciale aanbieding

Bent u op zoek naar een overtocht van of naar Rotterdam? Op deze pagina vindt u alle praktische informatie. Bekijk de dienstregelingen van verschillende veerboot maatschappijen en boek direct bij AFerry.

Van Rotterdam Europoort naar ...

P&O Ferries verbindt de haven van Rotterdam met die van Hull. De overtocht tussen de twee havens duurt ongeveer 13 uur en 15 minuten, vice versa bedraagt de reistijd ongeveer 11 uur.
P&O Ferries vaart met twee boten deze route, de Pride of Rotterdam en de Pride of Hull. Beide boten kunnen 1360 passagiers vervoeren en hebben een lengte van 215 meter, waarmee ze tot de grootste veerboten van Europa behoren. Naast meerdere bars, restaurants, een casino, winkels, een bioscoop en een showlounge verdeeld over 12 dekken, biedt zij ook nog ruimte voor 546 hutten. De rijstrookcapaciteit van 3.300 meter biedt plaats voor maar liefst 250 auto's en 400 vrachtvoertuigen. Ondanks de enorme grote van de schepen kunnen ze een snelheid behalen van 22 knopen, oftewel ongeveer 40 kilometer per uur.

Laatste prijzen

Traject prijs Details tarief
Hull - Rotterdam Europoort
(P&O Ferries)
€ 188
  • Geboekt: woensdag 21 oktober 2020
  • Reizen: zaterdag 12 december 2020 (Enkele reis)
  • Auto + 1
  • veerboot Rotterdam Europoort
  • veerboot Rotterdam Europoort
  • veerboot Rotterdam Europoort

Faciliteiten in de haven van Rotterdam Europoort

De ferry terminal in de haven van Rotterdam biedt uitgebreide faciliteiten zoals een café, restaurant, wisselkantoor en verschillende winkeltjes die onder meer lokale producten verkopen. Mindervalide passagiers wordt geadviseerd om voor vertrek de veerbootmaatschappij te informeren of zij hulp nodig hebben bij het inschepen. De ferry terminal is goed toegankelijk voor mindervaliden, daarnaast zijn er invalidentoiletten aanwezig.

Routebeschrijving naar de haven van Rotterdam Europoort

Per Auto:

De ferry terminal in Europoort ligt op ongeveer 37 kilometer van het centrum van Rotterdam, de rijtijd is circa 1 uur. Volg de borden 'Europoort', zodra u Rotterdam nadert. Volg op het Europoort terrein de borden 'Engeland' en 'P&O Ferries'. Het havennummer van P&O Ferries is 5805.

Per Bus:

Van Rotterdam CS vertrekt er om 17.00 uur een bus naar Europoort vanaf de "Eurolines" bushalte op de Conradstraat.
Van Amsterdam CS naar Europoort vertrekt de bus om 17.00 uur vanaf bushalte H3 aan Prins Hendrikkade vóór Lovers Rondvaarten.
Van Europoort naar Rotterdam CS en Amsterdam CS: vertrek na aankomst van de ferry.

Rotterdam Europoort Kaart

Bekijk map

Havenadres

P&O Ferries

Beneluxhaven, Luxemburgweg 2, 3198 LG, The Netherlands

P&O Ferries

Beneluxhaven, Luxemburgweg 2, 3198 LG, The Netherlands

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen