veerboot Rostock

kaart

Ophalen prijsopgave

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Rostock Routes

Ferry haven Rostock

Boek uw ferry overtocht naar Rostock in Duitsland vanuit de haven van Gedser en Spodsbjerg in Denemarken, Helsingborg en Trelleborg in Zweden, Helsinki in Finland en Tallinn in Estland met de veerbootmaatschappij Scandlines, TT Line en Tallink Silja Line op AFerry.

De ferry haven van Rostock ligt ten noorden van de stad Rostock in het gebied Krummendorf. Vanuit de ferry haven van Rostock vertrekken geregeld ferries naar de populaire bestemmingen Gedser, Spodsbjerg, Helsingborg, Trelleborg, Helsinki en Tallinn. De ferry haven van Rostock is één van de grootste in de regio rond de Baltische Zee en heeft goede verbindingen met het Duitse wegen- en spoorwegnetwerk.

De faciliteiten voor de scheepvaart in de ferry haven van Rostock zijn voortreffelijk. Er zijn 43 aanlegplaatsen en de kades zijn meer dan 9 km lang. De beschermde ligging aan de monding van de rivier de Warnow (daar waar de rivier en de Baltische Zee samenkomen) en de goede toegankelijkheid via een zeekanaal van 3.6 zeemijl lang en (momenteel) 14.5 meter diep, maakt het mogelijk dat schepen met een lengte van 250 meter en breedte van 40 meter in de haven aan kunnen leggen.

Rostock ligt in de Duitse regio Mecklenburg-Vorpommern en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een van de belangrijkste handelcentra in Noord-Duitsland. Bezoekers kunnen in Rostock genieten van een prachtige architectuur zoals het schilderachtige Marktplein, het uit de 13de daterende stadhuis en de sfeervol gerestaureerde huizen uit de 15de en 16de eeuw.

Andere historische plaatsen zijn onder meer de uit de 13de eeuw daterende gotische Marienkirche en het Franciscaner klooster gesticht in 1243. Bovendien zijn er in Rostock een groot aantal interessante musea en kunstgalerieën, zoals het stadshistorisch museum, de Kunsthalle Rostock en de dierentuin.

De scheepvaart, de haven, de scheepsbouw en de visserij zijn de economische pijlers van Rostock. Daarbij bevordert Rostock momenteel de ontwikkeling van nieuwe industrieën, gebaseerd op geavanceerde technologieën.

Laatste prijzen

Traject prijs Details tarief
Trelleborg - Rostock
(Stena Line)
€ 68
  • Geboekt: dinsdag 19 mei 2020
  • Reizen: maandag 1 juni 2020 (Enkele reis)
  • Auto + 1
Trelleborg - Rostock
(TT-Line)
€ 87
  • Geboekt: zondag 17 mei 2020
  • Reizen: zaterdag 23 mei 2020 (Enkele reis)
  • Auto + 2

Speciale aanbieding

  • veerboot Rostock
  • veerboot Rostock
  • veerboot Rostock

Ferry haven Rostock faciliteitenIn de ferry haven van Rostock vindt u een verscheidenheid aan facilititeiten zoals een parkeerterrein.

Ferry haven Rostock routebeschrijvingRostock heeft niet alleen een goede verbinding met Europa via het autosnelwegennetwerk, maar ook per trein en bus is Rostock goed bereikbaar. Vanuit de haven varen er ferries naar bestemmingen in Denemarken, Finland, Estland en Zweden.

Per Auto
Komend vanuit Berlin volgt u de A19 naar Rostock. Komend vanuit het Westen neemt u de A20. De autosnelweg eindigt op slechts 300 m. van de ferry haven. De ferry terminals zijn makkelijk toegankelijk.

Per Trein en Bus
Vanaf het Centraal Station in Rostock neemt u tram nr. 4 naar de halte "Dierkower Kreuz". Vervolgens neemt u bus nr. 19 of 21 naar de ferry haven van Rostock. U kunt vanaf het Centraal Station in Rostock ook de lokale trein naar "Seehafen-Nord" nemen. Seehafen-Nord ligt op ongeveer 20 min. lopen van de ferry haven van Rostock.

Vraag vandaag nog online de prijs op voor uw Rostock ferry overtocht en boek uw ferry tickets op AFerry.

Rostock Kaart

Bekijk map

Havenadres

Finnlines

Skandinavienkai ShipserviceGmbH & Co. Ost-West-Straße 35, Rostock, 18147, Germany

Scandlines

Am Warnowkai 8, Rostock-Seehafen, 18147, Germany

Scandlines

Am Warnowkai 8, Rostock-Seehafen, 18147, Germany

Stena Line

Zum Fährterminal 1, 18147 Rostock Überseehafen, Germany

TT-Line

Am Warnowkai 8, Rostock-Seehafen, 18147, Germany

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen