veerboot Orkney

kaart

Ophalen prijsopgave

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Veerboot routes naar Orkney

Orkney Eilanden

De Orkney Eilandengroep in Noord-Schotland wordt gevormd door ruim 70 kleine eilanden waarvan er 17 worden bewoond. De Orkney Eilanden worden van het vasteland van Schotland gescheiden door de zeestraat de Pentland Firth. De Orkney Eilanden werden al al bewoond in de Neolitische tijd.

Speciale aanbieding

Orkney heeft een rijke geschiedenis. Het Neolithische Hart van Orkney, bestaande uit Skara Brae, de Stones of Stenness, de Ring of Brodgar en de tombe Maes Howe, staat sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Op de Orkney Eilanden heerst dankzij een warme golfstroom heerst er een mild klimaat. Orkney heeft prachtige parelwitte stranden en een bijzonder landschap.

Bezienswaardigheden

Het hoofdeiland Orkney wordt ook wel "Mainland" genoemd. Kirkwall is de hoofdstad van Mainland en tevens het het administratieve centrum van de Orkney Eilanden.

Interessante bezienswaardigheden op Orkney zijn de Maeshowe, een gekamerde tombe, Skara Brae, een goed bewaard gebleven dorp uit de prehistorie, de Italiaanse kapel en de St Magnus Cathedral uit 1137. Een groot deel van de eilanden is onbewoond, een aantal heeft slechts 2 tot 3 vaste bewoners. Het merendeel van de eilanden worden gebruikt voor de landbouw. Landbouw is de belangrijkste inkomstenbron op de eilanden.

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen