veerboot Olbia

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Olbia Routes

Speciale aanbieding

Ferry haven Olbia

Boek uw ferry overtocht tussen Olbia op Sardinië en de ferry haven van Civitavecchia, Genua, Livorno en Piombino in Italië met de veerbootmaatschappij SNAV, Moby Lines, Tirrenia di Navigazione en Grandi Navi Veloci op AFerry.

Olbia (lokaal bekend als "Terranoa" in de Sardinische taal of "Tarranoa" in de Gallurese) is een stad met ong. 40.000 inwoners in Noordoost-Sardinië (Italië) in de regio Gallura.

Olbia (de naam is van Griekse oorsprong) is zeer oud en waarschijnlijk gesticht door de Grieken aldus een plaatselijke legende. U vindt er ruïnes niet alleen uit de prehistorische tijd (een Fenicische nederzetting) maar ook uit het Romeinse Tijd (toen het al een belangrijke haven was) en uit de Middeleeuwen toen het de hoofdstad van Giudicato van Gallura was, een van de vier onafhankelijke staten van Sardinië. Opmerkelijk is ook de voormalig Romaanse kathedraal van San Simplicio (11de-12de eeuw).

In de Romeinse tijd heette de stad "Olbia" geheten, in de Middeleeuwen "Civita" (het Giudicati tijdperk) en "Terranova Pausania" tot de jaren 40 van de vorige eeuw. Olbia werd opnieuw de officiële naam van de stad na de fascistische periode. Het is tegenwoordig het economisch hart van het eiland (commerciële centra, voedselindustrie) en ligt dichtbij het bekende vakantieresort Costa Smeralda.

Olbia is de belangrijkste verbinding tussen Sardinië en de Italiaanse peninsula, met een luchthaven (Olbia-Costa Smeralda), een passagiershaven (Olbia-Isola Bianca), en een spoorlijn naar Porto Torres en Cagliari. Er gaat een snelweg naar Nuoro en Cagliari (SS131) en nationale wegen naar Sassari (SS199-E840), Tempio Pausania (SS127) en Palau (SS125).

Laatste prijzen

Traject prijs Details tarief
Livorno - Olbia
(Grimaldi Lines)
€ 79
  • Geboekt: zaterdag 10 oktober 2020
  • Reizen: maandag 26 oktober 2020 (Enkele reis)
  • Auto + 2
  • veerboot Olbia
  • veerboot Olbia
  • veerboot Olbia

Ferry haven Olbia faciliteitenElk jaar passeren meer dan 3 miljoen passagiers en 5 miljoen ton vracht de ferry haven van Olbia. De ferry haven heeft tal van faciliteiten voor ferries, cruise- en vrachtschepen.

Ferry haven Olbia routebeschrijvingPer Auto
Neem vanuit het noorden van Sardinië de provinciale weg SS125. Deze weg brengt u rechtstreeks naar de ferry haven van Olbia.
Vanuit het westen van Sardinië neemt u de SS127 en vanuit het zuiden de SS131. Volg eerst de borden richting Olbia en dan Porto di Olbia (haven Olbia).

Vanaf de luchthaven
De luchthaven ligt op slechts 5 km van de ferry haven van Olbia. Vanaf de luchthaven kunt u per trein, bus, taxi of huurauto naar de ferry haven reizen.

Olbia Kaart

Bekijk map

Havenadres

Grimaldi Lines

Passenger Terminal, Viale Isola Bianca, Port of Olbia, I-07026, Sardinia

Moby Lines

Stazione Marittima, Isola Bianca, I-07026, Sardinia

SNAV

Stazione Marittima - Isola Bianca , I-07026 Olbia, Sardinia

Tirrenia di Navigazione

Banchina Isola, Bianca Italia, Sardinia

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen