veerboot Melilla

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Melilla Routes

Speciale aanbieding

Ferry haven Melilla

Boek uw ferry overtocht tussen Melilla en de ferry haven van Almeria en Malaga in Spanje met de veerbootmaatschappij Acciona Trasmediterranea op AFerry.

De ferry haven van Melilla ligt in het centrum van de stad. De haven ligt op loopafstand van de Plaza de España en de vele bezienswaardigheden en faciliteiten van de stad.

Melilla is een Spaanse enclave in Noord-Afrika en één van de twee autonome steden van Spanje. Het ligt in het noorden van Marrokko aan de Middellandse Zeekust. Melilla was oorspronkelijk een Fenicische nederzetting en heeft door de geschiedenis heen Romeinse, Byzantijnse, Arabische, Vandaalse en Carthaagse heersers gekend. Melilla werd in 1492 veroverd door Spanje en is sindsdien in Spaanse handen; dit wordt weerspiegeld in het typisch andalusische karakter van de stad. Melilla is uitgegroeid tot een belangrijke haven voor de handel tussen Noord-Afrika en Spanje geworden.

De versterkte oude stad, Melilla La Vieja, wordt omringd door verdedigingsmuren en is sinds de 16de eeuw nauwelijks veranderd. Andere interessante bezienswaardigheden in Melilla zijn de Plaza de España dat wordt omringd door belangrijke gebouwen en de Zoruah synagoge. Melilla heeft ook diverse musea zoals het Archeologisch en Geschiedenis Museum van Archeologie en het Militaire Museum. Melilla ligt ongeveer 14 kilometers het noorden van Nador. Nador kunt u per trein bereiken vanuit Melilla.

Het toerisme is een belangrijke bron van inkomsten naast de voedingsmiddelenindustrie, visserij en visverwerkende industrie. Tot 1995 was Melilla een vrijhaven, maar hieraan kwam een einde met het Spaanse lidmaatschap van de Europese Unie. De bevolking bestaat uit christenen, moslims, joden en hindu's. Melilla is een aantrekkelijke bestemming, vooral voor duikers.

Bewoners korting

Als u een inwoner bent van de Balearen, de Canarische Eilanden, Ceuta en Melilla, en reist met Acciona Trasmediterránea, kunt u gebruik maken van de bewoners korting en 50% besparen. Vergeet niet dat u een bewijs van identificatie en bevestiging van uw verblijfsstatus aan moet kunnen tonen. Niet voldoen aan deze eis zal het ticket ongeldig op een korting maken en moet een nieuwe in de haven kopen.

  • veerboot Melilla
  • veerboot Melilla
  • veerboot Melilla

Ferry haven Melilla faciliteitenDe ferry haven van Melilla biedt diverse faciliteiten en diensten zoals een informatiedesk en een ruime parkeerplaats.

Ferry haven Melilla routebeschrijvingPer Auto
De ferry haven van Melilla ligt aan de Calle de Mulle Villanueva en is bereikbaar via de N15 vanuit Nador in het zuiden en via de ML300 vanuit Idoudouhane in het westen. De ferry haven van Melilla ligt vlakbij de Plaza de España en bereikt u vanuit de stad zelf via de ML101 en ML105.

Melilla Kaart

Bekijk map

Havenadres

Balearia

Edificio Estacion Maritima de Melilla, 52001, Melilla Ribera, Spain

Grandi Navi Veloci

Edificio Estacion Maritima de Melilla, 52001, Melilla Ribera, Spain

Naviera Armas

General Marina, 1, C.P. 52001, Morocco

Trasmediterranea

General Marina, 1, C.P. 52001, Marocco

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen