veerboot Marseille

kaart

Ophalen prijsopgave

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Marseille Routes

Ferry haven Marseille

Boek uw ferry overtocht tussen Marseille in Frankrijk en de ferry haven van Ajaccio, Bastia, Calvi, Porto Vecchio, Propriano en Ile Rousse op Corsica, Oran, Skikba, Bejaia, Algiers en Annaba in Algerije, Porto Torres op Sardinië en Tunis in Tunesië met de veerbootmaatschappij SNCM / Algerie Ferries op AFerry.

De ferry haven van Marseille ligt aan de zuidoostkust van Frankrijk aan de Middellandse Zee. Marseille is de op één na grootste stad in Frankrijk na Parijs (natuurlijk). Het heeft een lange en interessante geschiedenis net zoals de hoofdstad. De stad heeft ong. 1.25 miljoen inwoners. De bevolking is samengesteld uit verschillende culturen van rondom het Middellands Zee gebied, West-Afrika en Indochina. Marseille is anders dan de rest van de Provence. Het is niet mooier gemaakt voor de toeristenindustrie dan het in werkelijkheid is. Het leven gaat hier het hele jaar door, niet alleen van Mei tot Oktober. Het is de belangrijkste zeehaven in Frankrijk en heeft een lange handelgeschiedenis die teruggaat tot 600 v. Chr. Griekse zeelui uit Klein-Azië hebben de haven van Massilia gesticht (De Oude Haven). In de 1ste eeuw v. Chr. steunde de stad Pompei in plaats van Caesar. Caesar bezette de stad vervolgens en confisqueerde in 49 v. Chr. de vloot, hiermee de handel in Massilia blokkerend.

Er zijn vele havensteden aan de Middellandse Zee, allemaal met hun eigen karakter. Van al deze havens is de Zuid-Franse Haven Marseille uniek in zijn soort, met zijn oude haven, reeks van forten, de nabijgelegen eilanden, de indrukwekkende kerken, de jachthavens en de musea. Marseille is een onvergetelijke en interessante plaats om te bezoeken.

Langs de kustlijn van Marseille liggen meerdere havens. Deze zijn voornamelijk gebouwd voor de grote moderne schepen. Wanneer men echter aan de haven van Marseille denkt, denkt men aan de oude haven, Le Vieux Porte.

Speciale aanbieding

  • veerboot Marseille
  • veerboot Marseille
  • veerboot Marseille

Ferry haven Marseille faciliteitenDe passagiersterminal in ferry haven van Marseille is ontwikkeld om aan alle behoeften te voldoen van de passagiers.

Ferry haven Marseille routebeschrijvingPer Auto
Vanuit Lyon/Montpellier bereikt u de ferry haven van Marseille via de A7, vervolgens neemt u de afslag na Vitrolles richting de A55 en volgt de borden Marseille - Vieux Port. Neem vanaf de A55 afslag 4 en volge de borden naar de Gare Maritime.
Vanuit Aix en Provence/Lyon/Nice bereikt u de ferry haven van Marseille via de A7. Houdt na afslag 5 rechts aan en volg de borden richting de Gare Maritime.

Per Bus
Momenteel is een busstation in aanbouw naast de Gare Saint-Charles, Vanaf hier zullen bussen rijden naar verschillende bestemmingen in de Bouches-du-Rhône. Tot die tijd vertrekken de bussen naar Aix-en-Provence vanaf het nabijgelegen Porte d'Aix. Andere bussen naar Cassis, La Ciotat en Aubagne vertrekken vanaf Castellane. In de stad is er een uitgebreid busnetwerk dat de verschillende stadsdelen en voorsteden met elkaar verbindt.

Per Trein
Gare de Marseille Saint-Charles is het belangrijkste treinstation in Marseille met directe regionale verbindingen naar Nice, Toulouse en Bordeaux en een internationale dienst naar Barcelona. Gare Saint-Charles is eveneens een belangrijk TGV station voor het zuiden van Frankrijk. U bereikt vanaf hier Parijs in slechts 3 uur en Lyon reachable in ongeveer anderhalf uur. Er rijdt ook een TGV trein rechtstreeks naar Straatsburg.

Marseille Kaart

Bekijk map

Havenadres

Algerie Ferries

Gares Maritimes Sud, Grand Port Maritime de Marseille, 13002 Marseille, France

La Meridionale

Gares Maritimes Sud, Grand Port Maritime de Marseille, 13002 Marseille, France

CTN

Gares Maritimes Sud, Grand Port Maritime de Marseille, 13002 Marseille, France

Corsica Linea/CTN

Gares Maritimes Sud, Grand Port Maritime de Marseille, 13002 Marseille, France

Corsica Linea

Gares Maritimes Sud, Grand Port Maritime de Marseille, 13002 Marseille, France

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen