veerboot Livorno

kaart

Ophalen prijsopgave

Livorno Routes

Ferry haven Livorno

Boek uw ferry overtocht tussen Livorno in Italië en de ferry haven van Olbia en Golfo Aranci op Sardinië, Barcelona in Spanje of vanuit Bastia op Corsica met de veerbootmaatschappij Grimaldi Lines, Moby Lines, Grandi Navi Veloci en Corisca Sardinia Ferries op AFerry.

De ferry haven van Livorno ligt aan de Tyrreense Zee aan de monding van de rivier de Arnoaan de westelijke rand van Toscane in Italië. Het ligt Livorno is de op twee na grootste havenstad aan de westkust van het Italië en hoofdstad van de gelijknamige provincie. Begin 15e eeuw was het slechts een klein vissersdorpje in de republiek Pisa. Door verzanding van de natuurlijke haven van Pisa moest men op zoek naar een alternatief. Dit gebeurde in opdracht van Groothertog Cosimo I. Het alternatief werd 15 km zuidelijker gevonden, in Livorno. Bij de nieuwe haven werd een stad gebouwd in de vorm van een vijfpuntige ster.

De stad heeft een groot aantal bezienswaardigheden, onder meer de prachtige Fortezza Vecchia (16de eeuw), de Kerk van S. Ferdinando (Barok, vroeg 19de eeuw) en het monument ter ere van Ferdinando I (17de eeuw) dat de '4 Moren' heet. De Italiaanse havenstad Livorno is eveneens een prima uitvalsbasis voor een tocht naar Florence, Pisa en het eeuwenoude Lucca.

Speciale aanbieding

  • veerboot Livorno
  • veerboot Livorno
  • veerboot Livorno

Ferry haven Livorno faciliteitenIn de ferry haven van Livorno vindt u diverse faciliteiten.

Ferry haven Livorno routebeschrijvingPer Auto
Neem de afslag "Livorno" van de autosnelweg A12 Genova-Livorno- Rosignano of de A11-A12 Firenze-Pisa-Livorno. Volg vervolgens de borden "Porto di Livorno" of "Autorita' Portuale".
Moby Lines
Volg na het verlaten van de snelweg (afslag: Porto) de borden "Porto/Imbarchi" en "Moby". Wanneer u het "Stazione Marittima" bereikt, kunt u inchecken op de plaza tegenover de ferry.
Corsica Sardinia Ferries
A12: volg de borden "Porto" "Corsica Ferries Sardinia Ferries" en "Stazione marittima".
Grandi Navi Veloci
Zodra u de snelweg heeft verlaten (tolpoort Livorno) volgt u de borden richting de industriële haven - Galvani Shipyard. Als u aan de haven aankomt volgt u de "Grandi Navi Veloci" borden. Het inschepen vindt plaats bij Shipyard 1.

Per Trein
Het dichtstbijzijnde treinstation is Stazione Centrale di Livorno. Vanaf hier rijden bussen naar de Piazza Grande. De ferry haven van Livorno ligt daar op ong. 10 minuten vandaan.

Vanaf de luchthaven
De dichtstbijzijnde internationale luchthaven van Pisa, "Galileo Galilei", ligt op 18 km van de ferry haven. De internationale luchthaven van Florence ligt op 80 km van de ferry haven.DB Autozug:
Profiteer van de voordelen van de autotrein en geniet van uw vakantie vanaf de eerste minuut. Met de autotrein ontloopt u de files en stress en de reistijd is vooraf te bepalen. Een van de vertrekpunten van de DB Autozug ligt net over de Nederlands/Duitse grens in Düsseldorf. Hiervandaan vertrekt de autotrein naar onder meer Livorno. Klik hier en boek uw reis met DB Autozug online.

Livorno Kaart

Bekijk map

Havenadres

Corsica-Sardinia Ferries

Calata Carrara Nuova Stazione Marittima, Livorno, 57100, Italy

Grandi Navi Veloci

Port Varco Galvani, Einschiffungskai Dock 1, I - 57100, Italy

Grimaldi Lines

Darsena Toscana Est - Viale Mogadiscio, Livorno 57123, Italy

Moby Lines

Imbarchi Stazione Marittima, I - 57100, Italy

Toremar

Via Calafati, 6 57123 Livorno, Province of Livorno, Italy

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen