Leros Boten

kaart

Ophalen prijsopgave

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Leros Routes

Ferry haven Leros

Boek uw ferry overtocht tussen Leros en de ferry haven van Katapola (Amorgos), Kos, Patmos, Piraeus, Rhodos en Syros in Griekenland met de veerbootmaatschappij Blue Star Ferries op AFerry.

Speciale aanbieding

  • Leros Boten
  • Leros Boten
  • Leros Boten
Leros is een eiland dat deel uitmaakt van de eilandengroep Dodekanesos en gelegen is in de Egeïsche Zee tussen Patmos, Lipsi en Kalymnos en behoort tot Griekenland. Leros is zoals de meeste Griekse Eilanden een klein eiland met vruchtbare valleien die tussen groene heuvels liggen, dieppe inhammen en prachtige stranden.

De hoofdstad Agia Marina ligt tegen een heuvel. Aan de andere kant van deze heuvel liggen de dorpjes Platanos en Pandeli, die zijn samengevoegd met de hoofdstad. Deze dorpjes zijn collectie van kleine witte huisjes, neoklassieke gebouwen en smalle straatjes die van de zee naar de heuveltop leiden waar de ruines van een Byzantijns kasteel liggen.

Drie kilometer ten zuiden van Agia Marina ligt Laki, de belangrijkste ferry haven van het eiland. Deze ferry haven is gebouwd aan het einde van een praktisch geheel beschutte baai, waarvan de mond 500 meter breed is. Het is een van de grootste natuurlijke haven in de Middellandse Zee.

Alinda, Xirokambos, en Partheni zijn bekoorlijke dorpjes aan zee. Prachtige stranden om heerlijk te zwemmen vindt u onder meer bij Agia Marina, Pandeli, Vromolitho, Alinda, Laki, Merikia en Xirokambos. Leros heeft een luchthaven en er gaat dagelijks een vlucht naar Athene. Het eiland Leros wordt eveneens dagelijks aangedaan door ferries en draagvleugelboten vanuit Piraeus en vanaf enkele andere Dodekanesos Eilanden.

Leros Kaart

Bekijk map

Havenadres

Blue Star Ferries

Leros Port, Lakki, Leros, Dodecanese, Greece

Blue Star Ferries

Leros Port, Lakki, Leros, Dodecanese, Greece

Dodekanisos Seaways

Leros Port, Lakki, Leros, Dodecanese, Greece

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen