veerboot Kroatie

kaart

Ophalen prijsopgave

Kroatië

Kroatië is een Europese parlementaire staat met ong. 4.5 miljoen inwoners. Het oppervlak is 56.538 km².

Speciale aanbieding

Laatste prijzen

Traject prijs Details tarief
Venetië - Pula
(Atlas Kompas)
€ 135,12
  • Geboekt: dinsdag 3 september 2019
  • Reizen: zaterdag 21 september 2019 (Enkele reis)
  • 2 volwassene(n) (Voetpassagier)
Bari - Dubrovnik
(Jadrolinija)
€ 131,07
  • Geboekt: dinsdag 27 augustus 2019
  • Reizen: zaterdag 12 oktober 2019 (Enkele reis)
  • 2 volwassene(n) (Voetpassagier)
Venetië - Poreč
(Venezia)
€ 262,25
  • Geboekt: woensdag 4 september 2019
  • Reizen: zondag 29 september 2019 (Enkele reis)
  • 3 volwassene(n) (Voetpassagier)

Veerboot routes naar Kroatie

Het grootste deel van de bevolking is Kroaat en de belangrijkste minderheden zijn de Serviërs, Bosnische moslims, Slovenen, Hongaren, Tsjechen en Italianen. De hoofdstad van Kroatië is Zagreb. Dit is het zowel het vekeersknooppunt, als het cultureel, academisch en economisch centrum van het land.

Kroatië ligt aan de Adriatische kust en heeft een van de mooiste en zonnigste kustlijnen van Europa. De kustlijn (vasteland) is 1778 km lang. U vindt hier historische steden en natuurmonumenten. Een van de mooiste natuurmonumenten is het nationale park Plitvice met talloze meren en prachtige watervallen. Voor de rotsachtige kust liggen liggen honderden eilanden. Het totale aantal is 1185. Hiervan worden er 66 bewoond.

Het land heeft een zeer gevarieerd klimaat. Aan de kust heerst een Mediterraan klimaat met zachte winters en warme en droge zomers. In de zomer is de gemiddelde temperatuur 30 graden Celsius. De gemiddelde watertemperatuur varieert van 20 tot 27 graden Celsius.

Het land heeft, buiten de natuurlijke schoonheid, een rijk erfgoed. Door het hele land heen komen we monumenten tegen van deze rijke cultuur en tradities. In Pola (Pula), een belangrijke havenstad in Noordwest-Kroatië, zijn veel Romeinse overblijfselen, waaronder een amfitheater, te vinden. Dubrovnik, een van de mooiste kuststeden in Kroatië, staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. In de 1900 jaar oude stad Split (Spalato) kunt u niet om de oude kerken en katherdralen heen.

Ook de Kroatische keuken draagt bij aan de sterke Mediterrane sfeer in Kroatië. In deze keuken voeren vis en wijn de boventoon. Kortom, Kroatië heeft iedere vakantieganger wat te bieden.

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen