veerboot Kiel

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Kiel Routes

Speciale aanbieding

Ferry haven Kiel

Boek uw ferry overtocht tussen Kiel in Duitsland en de ferry haven van Göteborg in Zweden, Oslo in Noorwegen en Klaipeda in Litouwen met de veerbootmaatschappij Stena Line, Color Line en DFDS LISCO op AFerry.

De ferry haven van Kiel ligt aan de Kieler Förde. Dit is een zijarm van de Oostzee, aan het begin van het Noord-Oostzeekanaal. De ferry haven van Kiel is een van de meest veelzijdige havens van de Oostzee. Vanwege de gunstige geografische ligging, de volwaardige diepzeehaven, de directe verbinding met het binnenwater en het goede spoorwegen- en wegennetwerk is de haven zowel voor vrachtvervoer als voor het vervoer van passagiers aantrekkelijk. Er vertrekken vanuit de zeehaven Kiel meer dan 50 schepen per week. Deze varen naar vrijwel iedere haven in het Baltische gebied. Dankzij een vooruitziend beleid en voortdurende investeringen is de ferry haven Kiel inmiddels van internationaal belang.

De belangrijke havenstad Kiel ligt in het noorden van Duitsland en is de hoofdstad van de deelstaat Sleeswijk-Holstein. Talrijke toeristische en culturele voorzieningen hebben ervoor gezorgd dat Kiel een steeds aantrekkelijkere bestemming wordt. Een aanwijzing hiervoor is het toenemend aantal luxueuze Scandinavische ferries en cruise-schepen dat Kiel bezoekt. Vooral de organisatoren van cruises hebben Kiel als bestemming ontdekt, niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun klanten. Het stadscentrum, waar de passagiers uitgebreid kunnen winkelen en genieten van allerlei soorten entertainment, is slechts enkele stappen van de haven verwijderd.

  • veerboot Kiel
  • veerboot Kiel
  • veerboot Kiel

Ferry haven Kiel faciliteitenDe ferry haven van Kiel heeft diverse moderne terminals voor passagiers- en cruiseferries. Van de Norwegenkai en Schwedenkai (incl. bollhörnkai-Nord) terminals vertrekken de ferries naar Göteborg en Oslo.
  • De Norwegenkai terminal wordt beschouwd als één van de beste terminals aan de Duitse kust. Color Line maakt gebruik van deze terminal voor de dagelijkse veerdienst tussen Kiel en Oslo. De ferry terminal heeft ruimte voor ongeveer 2500 passagiers en beschikt over moderne passagiersfaciliteiten.
  • De Schwedenkai (incl. Bollhörnkai-Nord) terminal ligt op de westelijke oever van het Kieler Fjord dichtbij het stadscentrum. Stena Line verzorgt vanaf deze terminal ferry overtochten tussen Kiel en Göteborg.
  • DFDS LISCO ferries vertrekken vanaf de Ostuferhafen terminal in Kiel.
Alle passagiersterminal liggen vlakbij het stadscentrum. Bij de terminals is parkeergelegenheid.

Ferry haven Kiel routebeschrijvingPer Auto
U bereikt Kiel via de A7/ A215 (snelweg Hamburg - Kiel) en volgt vervolgens de borden richting de juiste terminal.

Per Trein
Het treinstation in Kiel heeft directe verbindingen met het Duitse spoorwegnetwerk. U steekt de voetbrug Hörnbrücke over en bereikt na een paar minuten lopen de terminals.

Vraag nu online de prijs op voor uw Kiel ferry overtocht en boek uw ferry tickets op AFerry.

Kiel Kaart

Bekijk map

Havenadres

Color Line

Norwegenkai, Kiel-Gaarden, 24143, Germany

DFDS LISCO

Ostuferhafen 15, 24149 Kiel, Germany

Stena Line

Stena Line Scandinavia AB, Schwedenkai 1, D-24103, Germany

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen