veerboot Kanaaleilanden

kaart

Ophalen prijsopgave

De Kanaaleilanden

De Kanaaleilanden is een eilandengroep in het Kanaal vlak voor de Franse (Normandische) kust. De kanaaleilanden bevinden zich 150 km ten zuiden van Groot-Brittannië en 14 km boven Frankrijk. De totale oppervlakte van de eilanden bedraagt 195 km² en het aantal inwoners is ongeveer 150.000. De eilandengroep bestaat uit de volgende eilanden: Jersey, Guernsey, Alderney, Sark, Jethou, Herm, Brecqhou en Lihou.

Een aantal kleine eilanden is privébezit. De Kanaaleilanden zijn zelfstandige leden van het Britse Gemenebest en geassocieerd lid van de Europese Unie.

Op de Kanaaleilanden komen de Engelse en Franse cultuur samen. U vindt hier charmante stadjes en dorpjes, interessante bezienswaardigheden, glooiende heuvels en woeste baaien met klifpaden, waar u heerlijk kunt fietsen en wandelen.

Ondanks dat de eilanden dichter bij Frankrijk liggen dan bij Engeland is de voertaal Engels, maar de bewoners spreken ook een eigen dialect met Franse tintjes. De keuken is Frans georiënteerd met onder meer verrukkelijke zeevruchtenschotels.

Speciale aanbieding

Veerboot routes naar Kanaaleilanden

De veerdienst van de Kanaaleilanden gaat van/naar verschillende havens in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Er zijn afvaarten naar de Kanaaleilanden vanuit de Engelse havens Poole, Weymouth en Portsmouth en vanuit de haven St Malo in Frankrijk naar de haven St Peter op het eiland Guernsey en St Hellier op Jersey. Er is ook een veerdienst die de Kanaaleilanden Jersey en Guernsey verbindt.

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen