veerboot Jersey

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Speciale aanbieding

Ferry haven Jersey

Boek uw ferry overtocht tussen Jersey en de ferry haven van Poole, Weymouth en Portsmouth in Engeland en St Malo in Frankrijk met de veerbootmaatschappij Condor Ferries op AFerry.

Jersey is één van de Kanaaleilanden samen met Guernsey. Jersey is het grootste Kanaaleiland (14,5 bij 8 km). Net zoals de andere Kanaaleilanden ligt het dichter bij Normandië in Frankrijk dan bij Engeland. Officieel zijn de Kanaaleilanden Brits, maar in veel opzichten hebben zij hun eigen soevereiniteit.

Er bestaat geen BTW op Jersey en u kunt ervanuit gaan dat alle producten exclusief BTW worden verkocht.

Jersey is soms de heetste plek in Engeland en biedt de vakantiegangers een mengeling van de inheemse, Britse en Franse cultuur.

Op Jersey vindt men behalve een prachtig landschap en een rijk erfgoed, eveneens talrijke bezienswaardigheden. Het eiland is dan ook een populaire vakantiebestemming. Het wordt voornamelijk bezocht door Britse en Franse toeristen. Voor iedere toerist is er wel een strand op Jersey te vinden, van de toeristische St. Brelade's Baai tot Anne Port, Beauport en Petit Port, de meer afgezonderde en rustige plekken.

De belangrijkste stad op Jersey, St. Helier, is klein, maar u vindt er alles wat u ook op het vasteland zou vinden. Op de overdekte marktplaats in het centrum kunt u kennis maken met de echte cultuur van Jersey. Indien open, staat het vol met bloemen-, fruit- en groentenstalletjes, plaatselijk handwerk en geschenken.

De beste manier om het eiland te verkennen is wandelend, fietsend of per auto. Automobilisten dienen er in de zomermaanden rekening mee te houden dat het vinden van een parkeerplaats een probleem kan zijn. Sommige wegen vallen onder de zgn. 'green lanes'. Hier geldt een snelheidslimiet van 24 km per uur.

Laatste prijzen

Traject prijs Details tarief
Saint Malo - Saint Helier
(Condor Ferries)
€ 295
  • Geboekt: donderdag 10 september 2020
  • Reizen: zaterdag 14 november 2020 - zaterdag 14 november 2020
  • Auto + 3
Poole - Saint Helier
(Condor Ferries)
€ 416
  • Geboekt: maandag 14 september 2020
  • Reizen: maandag 28 september 2020 - vrijdag 2 oktober 2020
  • Auto + 2
  • veerboot Jersey
  • veerboot Jersey
  • veerboot Jersey

Ferry haven Jersey faciliteitenU vindt de ferry haven in St Helier bij het Elizabeth Dock bij de Albert Pier. De ferry terminal is open van 0600 tot 2230 op de dagen dat er ferries vertrekken en aankomen. De faciliteiten omvatten onder meer een cafetaria, een bar, een giftwinkel, een mindervaliden-toilet en faciliteiten om baby's te verschonen.

Voor de Elizabeth Harbour Terminal is een openbare parkeerplaats waar u tegen betaling maximaal 5 dagen uw auto kunt parkeren.

Ferry haven Jersey routebeschrijvingPer Auto
Om de ferry haven in St Helier te bereiken neemt u bij de rontonde Route De La Liberation de 2de afslag en rijd de La Route Du Port Elizabeth op. Volg vervolgens de borden richting de ferry haven.

Jersey Kaart

Bekijk map

Havenadres

Condor Ferries

The Elizabeth Terminal, St Helier, Channel Islands

Manche Iles Express

Gorey Pier, JE3 6AH, Jersey, Channel Islands

Manche Iles Express

Gorey Pier, JE3 6AH, Jersey, Channel Islands

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen