veerboot Goteborg

kaart

Ophalen prijsopgave

Goteborg Routes

Ferry haven Göteborg

Boek uw ferry overtocht tussen Göteborg in Zweden en de ferry haven van Frederikshavn in Denemarken en Kiel in Duitsland met de veerbootmaatschappij Stena Line op AFerry.

De ferry haven van Göteborg ligt in het zuidwesten van Zweden ongeveer halverwege Kopenhagen in Denemarken en Oslo in Noorwegen. Door de gunstige natuurlijke ligging is de ferry haven van Göteborg uitgegroeid tot de grootste haven en belangrijke handelsstad in Scandinavië.

De ferry haven van Göteborg werd gebouwd in 1620 en wordt geëxploiteerd door de stad zelf. Sindsdien heeft de haven diverse ontwikkelingen ondergaan en is onlangs gemoderniseerd. De ferry haven heeft nu 3 passagiersterminals en een cruiseterminal.

Göteborg ligt aan de monding van de rivier de Göta älv en vandaar de naam Göteborg. Een gedeelte van de stadscentrum met de grachten en kanalen is gebouwd door Nederlanders. Bezienswaardigheden in Göteborg zijn onder meer het Göteborg Kunstmusem, Liseberg (het grootste amusementspark in Scandinavië), het Röhss Museum (natuurhistorisch museum) en de Göteborg Opera.

De belangrijkste boulevard is Kungsportsavenyn, ook wel kortweg Avenyn (Avenue) genoemd. Deze brede boulevard heeft een totale lengte van 1 kilometer en loopt van het oude stadscentrum tot aan het Götaplatsen plein, waar het Göteborg Kunstmuseum en verscheidene andere culturele instellingen zich bevinden.

In het zuiden van Göteborg ligt de archipel Zuid-Gothenborg, dat onder meer bestaat uit de eilandjes Vinga en Styrsö en waar u het Älvsborg Fort kunt bezoeken.

Speciale aanbieding

  • veerboot Goteborg
  • veerboot Goteborg
  • veerboot Goteborg

Ferry haven Goteborg faciliteitenIn alle ferry terminals vindt u diverse moderne faciliteiten. Er is parkeergelegenheid tegen betaling voor kort en lang parkeren bij de terminals. Parkeerplaatsen voor mindervaliden beschikbaar.

Ferry haven Goteborg routebeschrijvingPer Auto
Vanuit het Noorden bereikt u Göteborg via de E6/Uddevalla, vanuit het Zuiden via Halmstad. Vanuit het Oosten komt u in Göteborg via de E20 vanuit Örebro of via snelweg 40 vanuit Jönköping.

Let op: er zijn in de haven van Göteborg 2 Stena Line terminals!
Ga voor veerdiensten naar Frederikshavn naar de "Danmarks-terminalen" (Masthugsterminalen).
Voor veerdiensten naar Kiel gaat u naar de "Tysklands-terminalen" (Majnabbeterminalen)

Per Trein
Vanaf het Centraal Station bereikt u de Stena Line ferry terminals met de tram. Neem tram 3 of 9 rijden in het centrum van Göteborg en volg de borden richting de Stena Line terminal.

Boek nu uw Gothenurg ferry overtocht online op AFerry.

Goteborg Kaart

Bekijk map

Havenadres

Stena Line

For sailings to/from Frederikshavn: Danmarksterminalen, Masthuggskajen, S-40519 Göteborg, Sweden

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen