veerboot Genua

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Genua Routes

Speciale aanbieding

Ferry haven Genua

Boek uw ferry overtocht tussen Genua in Italië en de ferry haven van Arbatax, Porto Torres en Olbia op Sardinië, Bastia op Corsica, Catania en Palermo op Sicilië, Malta, Barcelona in Spanje, Tanger in Marokko en Tunis in Tunesië met de veerbootmaatschappij Tirrenia di Navigazione, Grimaldi Lines, Grandi Navi Veloci, Moby Lines, SNCM, Comarit en Comanav op AFerry.

De ferry haven van Genua ligt in het noordwesten van Italië aan de Italiaanse Riviera. Genua is de hoofdstad van Ligurië en de geboorteplaats van Christoffel Colombus.

Genua ligt aan de voet van de Ligurische Apennijnen en telt. ca. 700.000 inwoners. Genua is de grootste havenstad van Italië en op Marseille na de grootste haven aan de Middellandse Zee. De stad had al tijdens het Romeinse Rijk een vloot van betekenis. Genua is een van de mooiste oude havens in Europa. De oudste delen van de haven werden rond 1250 aangelegd. In de haven van Genua is een nog intacte vuurtoren, de Lanterna, uit 1543 te zien. Behalve een belangrijke handelshaven is Genua ook een populaire opstapplaats voor ferries naar verschillende bestemmingen.

Het historisch centrum is zeker een bezoek waard. Een stadswandeling voert u langs de piazza's, palazzo's (vroegere woonhuizen), musea en prachtige kathedralen. 's Avonds kunt u genieten van een schitterende zonsondergang in de haven met zijn cafeetjes, eettentjes en winkeltjes. Genua is de zetel van een aartsbisschop en sinds 1812 ook een universtiteitsstad.

Laatste prijzen

Traject prijs Details tarief
Porto Torres - Genua
(Grandi Navi Veloci)
€ 114
 • Geboekt: woensdag 16 september 2020
 • Reizen: woensdag 30 september 2020 (Enkele reis)
 • Auto + 2
Porto Torres - Genua
(Tirrenia di Navigazione)
€ 158
 • Geboekt: vrijdag 18 september 2020
 • Reizen: maandag 28 september 2020 (Enkele reis)
 • Auto + 2
Tunis - Genua
(CTN)
€ 301
 • Geboekt: dinsdag 22 september 2020
 • Reizen: vrijdag 9 oktober 2020 (Enkele reis)
 • Auto + 1
 • veerboot Genua
 • veerboot Genua
 • veerboot Genua

Ferry haven Genua faciliteitenIn de ferry haven van Genua vindt u tal van voorzieningen zoals een parkeerterrein, barretjes en vele andere nuttige faciliteiten.

Ferry haven Genua routebeschrijvingPer Auto
Vanuit het noorden bereikt u de ferry haven van Genua via de autosnelwegen A26 en A7, vanuit het westen via de autosnelweg A10 en vanuit het oosten via de autosnelweg A12. Neem de afslag "Genua Ovest" en volg de borden richting de haven "Porto" en vervolgens "Terminal Traghetti" (ferry terminal).

Vanaf de luchthaven
Er rijden bussen naar de ferry haven van Genua. De luchthaven ligt dichtbij de autosnelweg A10. Neem de A10 en volg daarna de hierbovenstaande routebeschrijving.

Per Trein
In de ferry haven van Genua zijn twee treinstations, Genova Brignole en Genova Principe.

Genua Kaart

Bekijk map

Havenadres

CTN

Port of Genoa (Liguria) - Maritime Station, P.le dei Traghetti Iqbal Masih 5, 16126 Genova, Italy

Grandi Navi Veloci

Port of Genoa (Liguria) - Maritime Station, P.le dei Traghetti Iqbal Masih 5, 16126 Genova, Italy

Moby Lines

Port of Genoa (Liguria) - Maritime Station, P.le dei Traghetti Iqbal Masih 5, 16126 Genova, Italy

Tirrenia di Navigazione

Port of Genoa (Liguria) - Maritime Station, P.le dei Traghetti Iqbal Masih 5, 16126 Genova, Italy

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen