Eurotunnel Folkestone

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Eurotunnel Folkestone Routes

Speciale aanbieding

Let op: Auto's die rijden op LPG kunnen niet met de Kanaaltunnel. Ook niet als dit niet de primaire brandstof is.

Eurotunnel

Eurotunnel beheert de infrastructuur van de Kanaaltunnel en runt een pendelservice voor vrachtwagens en een pendelservice voor auto's en bussen tussen Folkestone (Engeland) en Coquelles (Frankrijk). Eurotunnel is de marktleider op het gebied van de Kanaal overtochten.

Kanaaltunnel

De kanaaltunnel verbindt Engeland met Frankrijk, door een tunnel van ruim 50 kilometer. De tunnel bestaat uit drie buizen. Elke dag gaan er ongeveer 50 autotreinen door de tunnel. Gedurende de dag ongeveer 2 per uur, in de nacht gemiddeld 1 per uur. De rit duurt ongeveer 35 minuten en u kunt in uw auto blijven of de benen even strekken. De trein is ideaal voor mensen die geen gebruik willen maken veerboot of snel van Frankrijk naar Engeland en vice versa willen gaan.

Laatste prijzen

Traject prijs Details tarief
Calais - Folkestone
(EuroTunnel)
€ 304
  • Geboekt: maandag 14 september 2020
  • Reizen: zondag 27 september 2020 - zondag 11 oktober 2020
  • Auto + 4
  • Eurotunnel Folkestone
  • Eurotunnel Folkestone
  • Eurotunnel Folkestone

Waarom de Kanaaltunnel?

De kanaaltunnel is om meerdere redenen handig. Allereerst is het de ideale oplossing voor mensen die zeeziek worden als ze met de veerboot gaan. Daarnaast is het de snelste oplossing, niet alleen de overtocht is van korte duur, meestal duurt het ook niet lang om uw voertuig in te checken. U hoeft niet een lange tijd van te voren aanwezig te zijn zoals wel het geval is bij een veerbootovergang.
Let wel op dat u geen gebruik van de Kanaaltunnel wanneer u een auto heeft die rijdt op LPG! Een oplossing hiervoor is van gebruik te maken van een veerboot van Calais naar Dover of Duinkerke naar Dover, of natuurlijk vice versa van Dover naar Calais of van Dover naar Duinkerke.

Folkestone

De terminal van de Kanaaltunnel aan de Engelse zijde van het traject ligt nabij Folkestone, vanuit hier kunt u de M20 nemen om het binnenland van Engeland in te trekken. De M20 brengt u richting Londen of Dover. Het adres van de terminal in Folkestone is: Ashford Rd, Folkestone, Kent CT18 8XX,Verenigd Koninkrijk.

Faciliteiten in de terminal van Folkestone

In de terminal van Folkestone zijn verschillende faciliteiten aanwezig zoals: een informatie kantoor, VVV Kantoor, fast food restaurant, kiosk, wisselkantoor, toiletten, telefoon, winkels, rustruimte (open 24 uur per dag) en club lounge.

Routebeschrijving naar de terminal van Folkestone

Per Auto

De Eurotunnel terminal in Folkestone ligt bij het knooppunt 11A op de M20. Vanuit Zuid-Londen is de rijtijd ongeveer 1 uur en 30 min.

Per Bus

National Express verzorgt busdiensten naar Folkestone via Londen.

Per Trein

Vanaf het station Londen Charing Cross gaan er geregeld treinen naar Folkestone. Eveneens gaan er vanuit Dover ook dagelijks meerdere treinen naar Folkestone.

Eurotunnel Folkestone Kaart

Bekijk map

Havenadres

EuroTunnel

Eurotunnel UK Terminal, Ashford Road, Folkestone, CT18 8XX, United Kingdom

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen