veerboot Dover

  • Vergelijk tijden en prijzen voor Dover

    Vind de beste tarieven op AFerry

  • Sluit je aan bij miljoenen tevreden klanten

    Sluit je aan bij miljoenen tevreden klanten

Veerboot Dover - Prijzen vanaf 137 €

Bent u op zoek naar een overtocht van of naar Dover? Op deze pagina vindt u alle praktische informatie. Bekijk de dienstregelingen van verschillende veerboot maatschappijen en boek direct bij AFerry.

Van Dover naar ...

De haven van Dover is verbonden met twee havens, beide gelegen in Frankrijk. Vanaf Dover kunt u vertrekken naar de haven van Duinkerke of Calais. De overtochten naar Calais worden uitgevoerd door zowel P&O als DFDS Seaways. Overtochten naar Duinkerke worden alleen uitgevoerd door DFDS Seaways. Beide maatschappijen doen er ongeveer anderhalf uur, dit geldt voor zowel Calais als Duinkerke.
Een andere manier om naar Calais te gaan is om gebruik te maken van de Kanaaltunnel. Via deze treindienst heeft u een overtocht die slechts 35 minuten duurt!

Faciliteiten in de haven van Dover

In de ferry haven van Dover vindt u bij de Eastern Docks een wisselkantoor, Cafe Ritazza, een Burger King en meerdere outlets. Op diverse plaatsen in de ferry terminals vindt u unisex-toiletfaciliteiten voor mindervaliden.

De Dover ferry terminal bestaat uit 6 belangrijke gebieden: het Travel Centre, de inschepingslounge voor voetpassagiers, de aankomsthal en drie passagiersgebouwen met diverse faciliteiten zoals Cafe Ritazza, een Burger King, de Barnacles Bar, evenals diverse snackbars, toiletten (met inbegrip van gehandicapten-toiletten), douches, verschoningsruimte voor baby's, openbare telefoons, verkoopautomaten, autoverhuurbedrijven Europcar & Avis, een kinderspeelruimte, de National Westminster Bank en een wisselkantoor. Vlakbij de ingang van de Eastern Docks is ook een BP benzinestation.

Naast de ferry terminal zijn tegen betaling parkeermogelijkheden voor kort en lang parkeren. In de parkeergarage vindt u op de eerste twee niveau's parkeerplaatsen voor mindervaliden. Met de lift kunt u vervolgens naar het Travel Centre om in te checken.

Routebeschrijving naar de haven van Dover

Per Auto:

Dover ligt ongeveer 110 km ten Zuiden van Londen en heeft een directe verbinding met de M2/A2 en M20/A20, die beide weer aansluiten op de M25.
Volg vanaf de M2 de A2 en vanaf de M20 de A20 richting Dover. Volg vervolgens de borden richting de Eastern Docks Ferry Terminals.


Per Trein & Bus:

Vanaf het Priorij Station, Londen Victoria en Londen Charing Cross rijdt er regelmatig een rechstreekse trein naar Dover. De gemiddelde reistijd is 1 uur en 45 min.
Bussen van de busmaatschappij National Express verzorgen busdiensten naar Dover, vertrek van het busstation London Victoria. De reistijd is ongeveer 2 uur en 30 min.
De terminals waarvandaan de veerdiensten vertrekken zijn makkelijk lopend of per taxi te bereiken vanaf het Dover Priorij Station.

Dover Kaart

Bekijk map

Havenadres

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen