veerboot Cork

kaart

Ophalen prijsopgave

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Cork Routes

Ferry haven Cork

De ferry haven van Cork ligt in het dorpje Ringaskiddy op ongeveer 20 km ten zuiden van de stad Cork. De ferry haven van Cork ligt aan de monding van de rivier de Lee en is één van de grootste natuurlijke havens in de wereld.

Cork is een belangrijke zeehaven, vanwaar de kortste en snelste veerdienst vanuit Ierland vertrekt naar het vasteland van Europa. De totale jaarlijkse bijdrage van alle havenacitiviteiten aan de Ierse economie is enorm. In 2002 was dit ca. 230 miljoen Euro. De ferry haven van Cork is gezegend met een grote natuurlijke diepwaterhaven en een gunstige geografische ligging aan de zuidkust. Dankzij de aanhoudende groei van activiteiten en de investering in moderne faciliteiten in de laatste 35 jaar is Cork tegenwoordig een van Europa's meest progressieve en succesvolle ferry havens. De ferry haven van Cork is de toegangspoort tot Kerry, Limerick, Clare en Zuid-Ierland.

Cork is de op twee na grootse stad in Ierland, na Dublin en Belfast. Het is Cork gelukt om de charme van het verleden te herschepen, hoewel het een moderne en dynamische stad is met populaire voorsteden. De stad Cork is een historische plaats, modern, dynamisch en voorzien van alle gemakken van een grote stad als het om winkelen gaat, buitenshuis dineren en entertainment.

Laatste prijzen

Traject prijs Details tarief
Roscoff - Cork
(Brittany Ferries)
€ 848
  • Geboekt: maandag 10 augustus 2020
  • Reizen: vrijdag 21 augustus 2020 - zaterdag 12 september 2020
  • Auto + 2

Speciale aanbieding

  • veerboot Cork
  • veerboot Cork
  • veerboot Cork

Ferry haven Cork faciliteitenDe ferry haven van Cork heeft uitstekende moderne faciliteiten om een veilige en vlotte passage van passagiers te garanderen. Bij de terminal zijn parkeerfaciliteiten aanwezig.

Ferry haven Cork routebeschrijvingPer Auto
Vanuit de stad Cork neemt u de N25 South Link weg. Neem vervolgens de N28 richting Ringaskiddy en volg de borden met het ferry symbool.

Per Trein
U vindt het treinstation op de Lower Glanmire Road op ongeveer 1.5 km van het stadscentrum. Hiervandaan vertrekken treinen naar verschillende nationale bestemmingen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Irish Rail's Travel Centre op 65 Patrick Street.

Per Bus
Ieder uur vertrekt er een bus van het Cork treinstation naar de ferry haven. De busrit duurt ongeveer 45 minuten. Privé bussen opereren vanaf diverse punten langs St. Patrick's Street en van Mulligan' s op Parnell Place.

Zoek nu online de beste prijs op voor uw Cork ferry overtocht en boek uw ferry tickets op AFerry.

Cork Kaart

Bekijk map

Havenadres

Brittany Ferries

Ringaskiddy Terminal, Ringaskiddy, County Cork, Republic of Ireland

Fastnet Line

Ringaskiddy Terminal, Ringaskiddy, County Cork, Republic of Ireland

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen