veerboot Ciutadella

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Speciale aanbieding

Ferry haven Ciutadella

Boek uw ferry overtocht tussen Ciutadella op Menorca en de ferry haven van Alcudia op Mallorca en Barcelona op het vasteland van Spanje met de veerbootmaatschappij Balearia op AFerry.

De ferry haven van Ciutadella is gelegen aan de westelijke kant van het eiland Minorca. De stad zelf is beroemd vanwege haar middeleeuwse charme en is één van de twee drukste steden op Menorca.

Ciutadella wordt vaak de hoofdstad van West-Menorca genoemd omdat het daadwerkelijk de hoofdstad was voor de Britse bezetting. Het is de op een na grootste stad op het eiland Menorca met een bevolking van 21.000 mensen. Het heeft een aantal majestueze gebouwen die u kunt bezoeken, onder meer de Gothische kerk, het stadhuis, en talrijke paleizen. Maar Ciutadella is vooral wereldwijd bekend vanwege zijn festivals. Op de Dag van San Juan nemen paarden en ruiters de stad over, terwijl zij galopperen door de straten van de stad. Bij de haven worden Middeleeuwse paardenspelen georganiseerd. Aan de rand van de stad kunt U een van de oudste en goed onderhouden prehistorische gebouwen bezoeken, namelijk de Naveta des Tudons. De kuststrook van de stad is de langste op het eiland en u vindt hier prachtige stranden met wit zand en turquoise-blauw water.

Het toerisme in Ciutadella en op de rest van Menorca bestaat voornamelijk uit families, met als resultaat dat het hoogseizoen rustiger verloopt dan op sommige andere bestemmingen in de Balearen. Ondernemers en officiële instanties doen er van alles aan om zich van kwaliteitstoerisme te verzekeren.

Ciutadella heeft een schilderachtige haven. De ferry haven ligt aan een diepe baai en hiervandaan vertrekken geregeld Balearia en Iscomar ferries naar Barcelona en Alcudia.

  • veerboot Ciutadella
  • veerboot Ciutadella
  • veerboot Ciutadella

Ferry haven Ciutadella faciliteitenDe ferry haven van Ciutadella biedt diverse faciliteiten. Rondom de ferry haven vindt u talloze restaurants en gezellige terrasjes.

Ferry haven Ciutadella routebeschrijvingPer Auto
Het wegennetwerk op Menorca is goed en vormt geen enkele belemmering om de steden op het eiland per auto te verkennen. De weg van Mao naar Ciutadella, de C721, is de hoofdverkeersader van Menorca.

Per Bus
Er gaan geregeld busdiensten vanuit alle grote plaatsen op Menorca naar Ciutadella.

Ciutadella Kaart

Bekijk map

Havenadres

Balearia

Muelle Comercial Ciutadella, 07760, Menorca

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen