veerboot Cherbourg

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Speciale aanbieding

Ferry haven Cherbourg

Boek uw ferry overtocht tussen Cherbourg in Frankrijk en de ferry haven van Poole en Portsmouth in Engeland en Rosslare in Ierland met de veerbootmaatschappij Brittany Ferries, Condor Ferries, LD Lines, Celtic Link en Irish Ferries op AFerry.

De ferry haven van Cherbourg ligt in het noorden van het schiereiland Cotentin in Noordwest-Frankrijk. Cherbourg ligt aan het Engelse Kanaal en de ferry haven is dan ook uitermate geschikt om van het vasteland van Europa naar Engeland en Ierland te reizen. Vanuit de haven van Cherbourg vertrekken geregeld passagiersveerdiensten en vrachtferries.

Cherbourg is de op één na grootste stad in de regio Normandië en is sinds de tijd van Napoleon altijd een belangrijke zeebasis geweest. Het is één van de grootste kunstmatige commerciële, vissers-, en militaire havens in de wereld.

Normandië heeft een spectaculaire ruwe kustlijn met vele, mooie zandstranden. Hoewel Cherbourg niet de mooiste stad in Normandië is, heeft de stad een rijk historisch verleden en een aantal bijzondere bezienswaardigheden zoals het Fort du Roule waar vanaf u een mooi zicht heeft op de stad, Cité de La Mer (een Aquarium), het Renaissance Ravalet Château en veel oorlogsgedenktekens die WOII herdenken.

Het leven in Cherbourg draait om zeevaarttradities. In de zomer worden er diverse festivals georganiseerd in het Plage Verte Park. Cherbourg heeft volop winkelmogelijkheden en u vindt er goede restaurants, barretjes en cafetaria's bij de haven en in de stad zelf.

Laatste prijzen

Traject prijs Details tarief
Rosslare - Cherbourg Octeville
(Stena Line)
€ 213
  • Geboekt: zondag 11 oktober 2020
  • Reizen: zaterdag 19 december 2020 (Enkele reis)
  • Auto + 1
Dublin - Cherbourg Octeville
(Irish Ferries)
€ 277
  • Geboekt: woensdag 23 september 2020
  • Reizen: donderdag 29 oktober 2020 (Enkele reis)
  • Auto + 3
  • veerboot Cherbourg
  • veerboot Cherbourg
  • veerboot Cherbourg

Ferry haven Cherbourg faciliteitenDe ferry haven van Cherbourg heeft een nieuwe terminal met diverse faciliteiten zoals een snackwinkel, een bar, toiletten, openbare telefoons, een wisselkantoor en faciliteiten voor mindervaliden.

Bij de ferry terminal zijn parkeerfaciliteiten voor zowel kort als lang parkeren. Kort parkeren is gratis, voor lang parkeren is er een speciaal bewaakt parkeerterrein. Er zijn speciale parkeerplaatsen voor minder valide passagiers gereserveerd.

Ferry haven Cherbourg routebeschrijvingPer Auto
Cherbourg heeft een uitstekende verbinding via de N13 met heel Frankrijk. Cherbourg bereikt u vanuit Bretagne via de E03 (zuidwaarts richting Avranches), vanuit Caen en de Loire Vallei via de E46.

Per Bus
De ferry haven ligt op loopafstand van het centrum en er gaat een pendelbus vanaf de ferry naar de stad (rit duurt ong. 10 minuten)

Per Trein
Er rijden meerdere treinen per dag tussen Cherbourg en Parijs (St Lazare).

Cherbourg Kaart

Bekijk map

Havenadres

Brittany Ferries

Quai de Normandie, 50100 Cherbourg, France

Condor Ferries

Quai de Normandie, 50100 Cherbourg, France

Irish Ferries

Gare Maritime, 50100 Cherbourg, France

Stena Line

Terminal Transmanche, Quai de Normandie, , 50100 Cherbourg, France

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen