Catania Boten

kaart

Ophalen prijsopgave

Ferry haven Catania

Boek uw ferry overtocht tussen Catania en de ferry haven van Civitavecchia en Genua in Italië en Malta met de veerbootmaatschappij Grimaldi Lines op AFerry.

De ferry haven van Catania ligt aan de oostkust van Sicilië. Catania is al sinds de Middeleeuwen een belangrijke havenstad en ligt aan de voet van de Etna, één van de meest actieve vulkanen ter wereld. Het donkergrijze vulkanische gesteente is door de vele uitbarstingen in overvloed aanwezig en wordt gebruikt om huizen te bouwen.

Catania werd geleidelijk aan herbouwd nadat in 1169 de stad grotendeels werd verwoest door een krachtige aardbeving. Catania werd gesticht in de 8e eeuw v.Chr. door Griekse kolonisten maar werd later bezet door de Romeinen. De meeste grote paleizen en opvallende brede straten werden in 18de eeuw gebouwd door adellijke families die vanuit het oosten van Sicilië naar Catania kwamen.

In Catania vindt u een groot aantal mooie bezienswaardigheden zoals het Romeinse theater, het Kasteel Ursino uit 1239, het plein Piazza del Duomo en de Olifantsfontein.

Catania Routes

  • Catania Boten
  • Catania Boten
  • Catania Boten

Ferry haven Catania faciliteitenDe faciliteiten in de ferry haven van Catania zijn beperkt.

Catania Kaart

Bekijk map

Havenadres