veerboot Caen

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Caen Routes

Speciale aanbieding

Ferry haven Caen

Boek uw ferry overtocht tussen Caen in Frankrijk en de ferry haven van Portsmouth in Zuid-Engeland met de veerbootmaatschappij Brittany Ferries op AFerry.

De ferry haven van Caen ligt in het kleine havenstadje Ouistreham aan de monding van Canal de Caen à la Mer (Caen kanaal). Dit kanaal bestaat uit een aantal kades en dokken die de haven van Caen verbinden met de stad Caen en stroomafvaarts uitkomt bij het stadje Ouistreham en het Engelse Kanaal. Caen is een historische Normandische stad, maar heeft desalniettenmin een van nieuwste ferry havens aan het Kanaal.

Caen, de hoofdstad van Basse-Normandie, ligt tussen twee rivieren, de Orne en de Odon. Caen was een van de vele steden die zwaar te lijden had onder WOII. Tijdens D-Day werd de stad gebombadeerd en men zegt dat de stad een week in brand heeft gestaan voordat het bevrijd werd. De schade was enorm en de enige overblijfselen die aan het verleden herinneren zijn de wallen romdom het Chateau en de twee grote abdijen. Deze zijn gebouwd door Willem de Verovenaar toen deze de stad stichtte in de 11de eeuw. Op het strand van Caen vonden de D-Day landingen plaats. De mooiste stranden zijn Mulberry Haven bij Arromanches (ten noordoosten van Bayeaux) en Pointe du Hoc op het Omaha Strand. In de stad Caen kunt u uitstekend winkelen. Het heeft vele bezienswaardigeheden, waaronder de twee beroemde abdijen en het Vredesmuseum

Laatste prijzen

Traject prijs Details tarief
Portsmouth - Caen
(Brittany Ferries)
€ 597
  • Geboekt: donderdag 24 september 2020
  • Reizen: woensdag 30 juni 2021 - maandag 5 juli 2021
  • Auto + 2
  • veerboot Caen
  • veerboot Caen
  • veerboot Caen
Ferry haven Caen faciliteiten

De veerbootmaatschappij Brittany Ferries exploiteert de ferry Caen - Portsmouth. De ferry haven van Caen biedt meerdere faciliteiten zoals een cafeteria en bar, toiletten, een wisselkantoor, faciliteiten voor mindervaliden, een shuttle service voor voetpassagiers om hen van de terminal naar de ferry te brengen en openbare telefoons.

Er is een onbewaakt parkeerterrein bij de passagiersterminal. De maximale toegestane parkeertijd is 72 uur. Gebruik van het parkeerterreis is gratis en op eigen risico.

Ferry haven Caen routebeschrijving

Per Auto
Caen ferries leggen aan in Ouistreham, ong. 15 km ten noorden van Caen en is te bereiken via een vierbaansweg. Komend vanuit Parijs neemt u de snelweg A13 ROUEN/CAEN en volgt vervolgens de borden richting Ouistreham/Car ferry. De N175 verbindt Caen met Mont St Michel en Bretagne en de N13 verbindt Bayeux en Cherbourg met Caen. Via de N158 bereikt u Caen vanuit Le Mans en de Loire Vallei.

Per Trein
Het meest dichtbijgelegen treinstation ligt in Caen, op slechts 18 km van de ferry haven. U kunt van Gare St Lazare in Parijs de trein naar Caen nemen. De SNCF verzorgt de treindiensten naar Caen.

Vraag nu online een prijs op voor uw Caen - Portsmouth ferry overtocht en boek uw ferry tickets online op AFerry.

Caen Kaart

Bekijk map

Havenadres

Brittany Ferries

Avenue du Grand Large,Ouistreham, 14150 Ouistreham, France

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen