veerboot Bergen

kaart

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Bergen Routes

Speciale aanbiedingDe stad Bergen is de hoofdstad van Hordaland fylke (provincie) in het zuidwesten van Noorwegen en heeft een belangrijke ferry haven. Bergen wordt beschouwd als de poort tot de Noorse fjorden. De belangrijkste ferry haven en het zakendistrict ligt op een schiereiland dat aan de noordkant begrensd wordt door de inham van de Fjord en de haven van Vågen (voor kleinere schepen) en aan de zuidkant door de baai Pudde (voor grotere schepen) en het Store Lungegårds meer.

De stad Bergen is gesticht in 1070 door Koning Olaf III en werd 0orspronkelijk Bjorgvin genoemd. Bergen heeft tegenwoordig ongeveer 255.000 inwoners en is de op een na grootste stad van Noorwegen. Bergen staat vermeld op de werelderfgoedlijst van UNESCO en was in het jaar 2000 Culturele Hoofdstad van Europa. In Bergen vindt u verschillende bekende bezienswaardigheden zoals Floybanen (een babelbaan), het Edvard Grieg museum, het Hanzemuseum, de Vismarkt en het Aquarium dat een van de omvangrijkste collecties van mariene fauna in Europa herbergt.

De kabelbaan Floybanen brengt u van stadscentrum (150 meter van de Vismarkt) naar de top van de Berg Floyen op 320 meter boven zeeniveau. Daar kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de omringende eilanden genieten en langs de talrijke padden wandelen die rond de berg en de meren lopen. Troldhaugen, het museum van Edvard Grieg, was het huis van Nina en Edvard Grieg. Dit schitterende huis in Zwitserse-Stijl werd gebouwd in 1884-85 en heeft een spectaculair zicht op het meer Nordaas.

  • veerboot Bergen
  • veerboot Bergen
  • veerboot Bergen

Ferry haven Bergen faciliteitenIn de nabijheid van de ferry haven vindt u vele restaurants en pubs en het is een gezellige plek om even te gaan zitten en mensen te bekijken. Overdag is hier markt en 's avonds treden er soms straatartiesten op. Op het haventerrein zelf zijn diverse faciliteiten aanwezig zoals een drankautomaat, toiletten, bagagekluisjes en faciliteiten voor minder validen.

Ferry haven Bergen routebeschrijvingPer Auto
Vanuit Oslo rijdend naar Bergen, neemt u de E16. Wanneer u in Indre Arna bent, kunt ofwel via Espeland en Nesttun naar Bergen rijden of via Åsane. In de winter is de weg soms gesloten voor kortere tijd wegens sneeuwval. Komt u vanuit Oslo, bezoek dan eerst de Oslo Tourist Information voor actuele weg/verkeersinformatie. Denkt u aub aan de (auto)band vereisten!!! De snelste route van Oslo naar Bergen per auto is de RV7 route.

Per TreinBus
Het Bergen Traject: Oslo - Gol - Geilo - Ustaoset - Finse - Myrdal - Voss - Bergen.
Het Bergen Traject: dit traject verbindt de belangrijkste steden in Noorwegen, Oslo en Bergen. De treinreis over "het dak van Noorwegen" is een ervaring op zich. Een van de grootste uitdagingen op dit traject is het ruwe en veranderlijke weer. De lijn staat bloot aan lage drukgebieden vanuit het Westen die sterke winden en heftige sneeuwval kunnen veroorzaken voor een deel van het jaar.

De ferry haven ligt op 5 minuten lopen van trein- en busstation in Stromgaten.

Bergen Kaart

Bekijk map

Havenadres

Fjord Line

Nøstegaten 30, 5010 Bergen,Hurtigruteterminalen, Norway

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen