veerboot Barcelona

kaart

Ophalen prijsopgave

Coronavirus reisadvies over veerboten

Houd er rekening mee dat de verstrekte informatie naar ons beste weten correct is op het moment dat we dezelfde informatie van de veerbootmaatschappijen hebben ontvangen. De situatie verandert snel en we zullen proberen de website up-to-date te houden zodra we updates van de veerbootmaatschappijen ontvangen.

Barcelona Routes

Ferry haven Barcelona

Boek uw ferry overtocht tussen Barcelona in Spanje en de ferry haven van Civitavecchia, Livorno en Genua in Italië, Mahon, Alcudia, Ciutadella, Ibiza, San Antonio en Palma op de Balearen Eilanden, Porto Torres op Sardinië en Tanger in Marokko met de veerbootmaatschappij Grandi Navi Veloci (GNV), Balearia, Grimaldi Lines of Trasmediterranea (Trasmed) op AFerry.

De ferry haven van Barcelona ligt naast de belangrijkste cruise terminal dichtbij Port Vell (de oude haven), meest zuidelijke van La Rambla. La Rambla is een gezellige en drukke boulevard van 1,2 km lang die van Port Vell naar een groot plein loopt, de Plaça de Catalunya, in het centrum van Barcelona.

De ferry haven van Barcelona heeft in de afgelopen jaren een grondige renovatie ondergaan. De haven is verdeeld in meerdere zones om de service, efficiency en gemak te verbeteren voor alle passagiers. Daarnaast hoopt men in de toekomst verder uit te breiden en een van de grootste havens van Europa te worden.

De ferry haven van Barcelona beschikt over 4 belangrijke terminals waar verschillende veerbootmaatschappijen zoals Balearia, Iscomar, Grandi Navi Veloci, Grimaldi Lines en Trasmediterranea gebruik van maken.

Barcelona ligt aan de oostkust van Spanje en is de hoofdstad van de autonome regio Catalonië en tevens de hoofdstad van de provincie Barcelona en de comarca Barcelonès. Barcelona is een zeer oude stad die al stond aangeduid op landkaarten in 133 v. Chr.. In de Gotische wijken zijn nog immer bewijzen zichtbaar van deze lange geschiedenis. Barcelona is een paradijs voor een ieder die van architectuur en cultuur houdt. Barcelona betovert met de prachtige en kleurrijke werken van de de architect Antoni Gaudi en de ontelbare Gotische bouwwerken. U mag de Sagrada Familia, de eeuwenoude onvoltooide kathedraal die is ontworpen door Gaudi, absoluut niet missen. Of wat dacht u van een bezoek aan het Picasso-museum waar werken van de kunstschilder Pablo Picasso worden tentoongesteld. U vindt in Barcelona gezellige pleintjes waar muziek wordt gespeeld en barretjes waar overheerlijke tapas grechten worden geserveerd. Breng een bezoek aan de mondaine winkelstraten, flaneer langs kiosken en fonteinen of maak een wandeling in een van de schitterende parken. Barcelona is de op één na grootste stad van Spanje na de hoofdstad Madrid. Barcelona is zonder twijfel de meest Europese stad van het land. De eerste officiële taal van Catalonië is het Catalaans, en de tweede Spaans.

Laatste prijzen

Traject prijs Details tarief
Palma de Mallorca - Barcelona
(Balearia)
€ 288
 • Geboekt: woensdag 12 augustus 2020
 • Reizen: zondag 16 augustus 2020 (Enkele reis)
 • Bestelwagen + 1
Palma de Mallorca - Barcelona
(Trasmediterranea)
€ 361
 • Geboekt: zondag 9 augustus 2020
 • Reizen: maandag 24 augustus 2020 (Enkele reis)
 • Auto + 2
Maó - Barcelona
(Trasmediterranea)
€ 304
 • Geboekt: dinsdag 4 augustus 2020
 • Reizen: maandag 17 augustus 2020 (Enkele reis)
 • Auto + 1

Speciale aanbieding

 • veerboot Barcelona
 • veerboot Barcelona
 • veerboot Barcelona

Ferry haven Barcelona faciliteitenFerry overtocht Barcelona - Majorca :
 • De Trasmediterránea terminal ligt bij de moll de Sant Bertrán. U vindt onder meer de volgende faciliteiten in de ferry terminal: air conditioning, bar/restaurant, toiletten, autoverhuur, cadeauwinkeltjes, openbare telefoons en een bank. Bij het World Trade Center is een parkeerterrein.
 • Terminal C moll Adossat ligt bij moll Adossat. Deze ferry terminal heeft air conditioning, toiletten (buiten de terminal) en een verkoopautomaat.
Ferry overtocht Barcelona - Ibiza/Menorca:
 • Trasmediterránea Terminal - faciliteiten zoals hierboven beschreven.
 • Terminal de Drassanes ligt bij de moll Barcelona Nord. De ferry terminal biedt diverse faciliteiten zoals air conditioning, een cafeteria, toiletten, openbare telefoons, bagage-opslagruimte en een krantenkiosk. Bij het World Trade Center vindt u een parkeerterrein.
Ferry overtocht Barcelona - Genua:
 • Terminal de Génova ligt bij de moll Ponent Nord. Deze ferry terminal is uitgerust met air conditioning, toiletten, openbare telefoons en diverse verkoopautomaten.

Ferry haven Barcelona routebeschrijvingPer Auto
Zodra u de stad binnenrijdt, volgt u de borden richting de haven.

Per Trein
Het dichtsbijzijnde metrohalte is Drassanes (groene lijn line L3) bij het Christopher Columbus monument en ligt op ongeveer 20 min. lopen van de haven.

Per Taxi
Vanuit het stadscentrum kunt u een taxi nemen naar de ferry haven. De taxirit duurt ongeveer 10 minuten.

U kunt op verschillende manieren van de luchthaven naar de ferry haven reizen. De snelste optie is om een taxi nemen. Taxi zijn over het algemeen betrouwbaar en goedkoop. De taxirit duurt ongeveer 25 minuten.

Per Bus
De Z.A.L. busdienst (helder blauwe bussen) vertrekt iedere 20 minuten van het Christopher Columbus monument naar de belangrijkste terminals.

Ferry haven Barcelona Parkeren
Op 5 minuten van de ferry terminals bij Passeig de Josep Carner / Passeig de Montjuic vindt het bewaakte Bus Montjuïc parkeerterrein waar u 24 uur per dag u auto kwijt kunt.

Boek nu uw Barcelona ferry overtocht vertrouwd en veilig online op AFerry.

Barcelona Kaart

Bekijk map

Havenadres

Algerie Ferries

Estación Marítima, Muelle de San Beltrán, C.P. 08039, Spain

Balearia

Estación Marítima Drassanes, s/n, 08039, Spain

Grandi Navi Veloci

Estación Maritima, Terminal Muelle Costa, Barcelona, 08039, Spain

Grimaldi Lines

Estación Maritima, Barcelona, 08039, Spain

Trasmediterranea

Est. Marítima, Muelle de San Beltrán, C.P. 08039, Spain

Inschrijven voor e-mail nieuwsbrief

Ontvang ons nieuwsbrief voor aanbiedingen